KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Istri šest novih slučajeva, umrla jedna osoba

Ilustracija: Srecko Niketic/PIXSELL

SAMO šest novozaraženih osoba potvrđeno je u posljednja 24 sata u Istarskoj županiji, a u tom su se razdoblju oporavile 22 osobe dok je u pulskoj bolnici umrla 89-godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je istarski Stožer civilne zaštite.

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 194 uzorka briseva na covid-19 te je potvrđeno šest novozaraženih osoba s područja županije. Za četiri osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe", naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite i dodali kako se u epidemiološkoj obradi nalaze dvije osobe. 

U međuvremenu od jučer su se oporavile 22 osobe, trenutno su 123 aktivne covid-19 pozitivne osobe u Istri dok se u mjerama samoizolacije nalaze 863 osobe.

Popuštanje mjera?

Na odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 38 osoba, od toga su četiri osobe u respiracijskom centru. U pulskoj bolnici jučer je umrla 89-godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima. 

Neslužbeno se doznaje da će Stožer civilne zaštite Istarske županije danas poslati dopis nacionalnom Stožeru s prijedlogom postupnog popuštanja mjera na području istarskog poluotoka. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više