U Istri uhićen serijski provalnik iz Njemačke. Provalio u kafić i 5 auta, šesti ukrao

Ilustracija: Robert Anic/PIXSELL

Seriju kaznenih djela teške krađe i krađe razriješili su policijski službenici te njemačkog državljanina sumnjiče za počinjenje sedam kaznenih djela teške krađe i jednu krađu, izvijestila je danas istarska policija.

Naime, pulska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim njemačkim državljaninom kojeg je zatekla u petak oko 19.50 sati u Ribarskoj ulici u Ližnjanu, a za kojim je bila raspisana potraga zbog sumnje da je počinio kaznena djela imovinskog kriminaliteta.

Provale u Medulinu i Puli 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 2. svibnja provalio u jedan ugostiteljski objekt u Medulinu, u kojem je konzumirao hranu i piće te se udaljio s ukradenim tabletom i mobitelom, čime je oštetio pravnu osobu iz Pule za zasad neutvrđeni novčani iznos. 

Potom je u noći s 4. na 5. svibnja provalio u šest automobila u Rovinjskoj ulici u Puli, razbivši stakla na automobilima, pri čemu iz pet automobila nije otuđio ništa, dok je iz jednog vozila otuđio navigacijski uređaj i naočale. Time je četiri hrvatskih državljana u dobi od 56, 72, 57 i 37 godina te 39-godišnjeg srbijanskog i 23-godišnjeg albanskog državljanina oštetio za nekoliko stotina eura. 

Ukrao auto

Uhićenog se također sumnjiči da je 5. svibnja u poslijepodnevnim satima u Besenghijevoj ulici u Puli otuđio automobil, pulskih registracijskih oznaka, kojim se potom provozao do Marlere gdje je automobil naknadno pronađen oštećen, čime je oštetio 40-godišnju vlasnicu za nekoliko tisuća eura. 

Osumnjičeni njemački državljanin je po dovršetku kriminalističkog istraživanja u subotu navečer priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Pročitajte više