U Istru ušlo više od 130 tisuća putnika

VIŠE od 130 tisuća putnika ušlo je u Hrvatsku od petka do danas u podne preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji Plovanije, Kaštela i Požana, izvijestila je danas istarska policija.

Preko tih je graničnih prijelaza tijekom vikenda u Istru ušlo 132.144 gostiju od toga više od 124 tisuće inozemnih putnika. Istodobno Hrvatsku je preko tih prijelaza u Istri napustilo 81.725 putnika.

Prema podacima granične policije tijekom današnjeg dana pojačan je bio promet na izlazu iz Hrvatske, a na Kaštelu stvorila se i kolona vozila od 5 kilometara pa su djelatnici policije vozila preusmjeravala na Plovaniju.

U Hrvatsku se pak ulazilo u dva prometna traka, a od inozemnih gostiju najbrojniji su bili Talijani, Slovenci i Nijemci. Pojačan je bio i promet na svim istarskim prometnicama, posebno na onima koje vode u Umag, Poreč, Rovinj i Pulu gdje ovih dana i boravi najveći broj inozemnih gostiju.

Preko međimurskih prijelaza u Hrvatsku ušlo 35.000 turista

Od petka do danas u podne preko najprometnijih graničnih prijelaza Međimurske županije u Hrvatsku je ušlo 35.000 stranih turista, izvijestila je PU Međimurska.

U istom razdoblju Hrvatsku je napustilo 25.000 stranaca koji su boravili na ljetovanju u Hrvatskoj.

Gužvi na prijelazima Goričan, Mursko Središće i Trnovec nije bilo.

(Foto: Arhiva)

Pročitajte više