U izraelskom napadu ubijen pripadnik Hamasa, trojica ranjenih

JEDAN je palestinski ekstremist, pripadnik oružanog krila pokreta Hamas ubijen, dok su još trojica Palestinaca ranjeni u srijedu rano ujutro u napadu izraelskog vojnog helikoptera na grad Beit Lahiyu, u sjevernom dijelu pojasa Gaze.

Helikopter je tijekom napada ispalio raketu na jednu od kuća i tom je prilikom, prema riječima liječnika, ubijen Mohamed Marous (22), pripadnik Brigada Ezzedine al-Qassam, oružanog krila radikalnog pokreta Hamas. Trojica ekstremista su ranjeni, od čega dvojica kritično.

Borbe su izbile nešto prije zore istodobno dok su izraelski tenkovi prodirali dublje u grad, u sklopu dvotjedne vojne ofenzive pokrenute protiv militanata koji ispaljuju rakete na izraelske pogranične gradove.

Izraelska vojska nije za sada željela komentirati incident do kojega je došlo 14. dana najveće i najkrvavije vojne ofenzive u Gazi od palestinskog ustanka prije četiri godine.

Do sada je od pokretanja operacije 29. rujna ubijeno 93 Palestinaca, od čega su 53 bili pripadnici ekstremističkih skupina, dok se vjeruje da su svi ostali bili civili.

Pročitajte više