U Jadroliniji taje zbog čega im je usred sezone trajekt Korčula u škveru proveo gotovo mjesec dana

Foto: Hina

JADROLINIJA je Indexu odgovorila kako se povratak trajekta Korčula na liniju Split - Vela Luka - Ubli očekuje tijekom vikenda. Nisu, međutim, naveli što se na trajektu pokvarilo da je gotovo mjesec dana u škveru usred sezone. Čuli smo da je u pitanju kvar motora, pitali smo i koliko je došao popravak, no u Jadroliniji smatraju da ne moraju odgovarati na takva pitanja.

Jadrolinija: Osigurali smo kvalitetna zamjenska rješenja

"Očekivano uključivanje u liniju broda Korčula je za nadolazeći vikend. Kao i u periodu do sada, Jadrolinija je osigurala kvalitetna zamjenska rješenja kojim osigurava izbjegavanje većih gužvi. Tako je prošlu subotu na liniji iz Splita za Velu Luku bilo ukrcano manje od 120 vozila, dok je kapacitet zamjenskog broda više od 170 automobila", priopćili su iz Jadrolinije.

Bilo bi zanimljivo i da su objasnili o kojem se trajektu radilo. Već smo pisali, naime, kako je umjesto havarirane Korčule Velolučanima i Lastovcima u ispomoć poslan trajekt Valun sa značajno manjim kapacitetom od navedenog. Neformalno nam je pojašnjeno da je to najbolje što se u ovom trenutku moglo dobiti s obzirom na maritimne zahtjeve koji se postavljaju na plovidbi za zapadni dio Korčule i Lastovo, kao i dubinu pristaništa u Veloj Luci koje isključuje brodove sa većim gazom.

Kao što smo već pisali, nedostatak Korčule osjetio se u značajnoj mjeri. Za jedan vikend nisu sva vozila stala u trajekt pa su mnogi bili prinuđeni na put preko otoka i Pelješca kako bi došli do Splita.

Pročitajte više