U Japanu iz robne kuće ukradena zlatna šalica za čaj vrijedna 61.000 eura

Zaposlenici japanske robne kuće danas su ustanovili da im je iz otključane vitrine ukradena zlatna šalica za čaj koja je ondje bila izložena, a vrijedna je više od 10 milijuna jena ili oko 61.000 eura.

Izrađena od 24-karatnog zlata, šalica je jedan u nizu vrijednih predmeta izloženih za prodaju u tokijskom lancu robnih kuća Takashimaya.

Glasnogovornik trgovine kazao je da je ukradena šalica bila među najskupljima od tisuću izloženih predmeta, a uglavnom se radilo o priboru za čaj, skupocjenom posuđu i skupocjenom priboru za jelo.  "U trenutku krađe šalica se nalazila u otključanoj prozirnoj kutiji da bi je zainteresirani mogli lako izvaditi i pažljivo pregledati", rekao je.

I ranije zabilježeni incidenti u toj robnoj kući

Na snimkama sigurnosne kamere vidi se muškarac kako sprema šalicu u torbu i bježi, objavili su lokalni mediji, dodajući da policija traga za osumnjičenim počiniteljem.

Svi će vrijedni predmeti i dalje biti izloženi, no bit će pojačane sigurnosne mjere, rekao je glasnogovornik.

Incident se dogodio samo nekoliko mjeseci nakon što su zaposlenici Takashimaye u prosincu doživjeli fijasko s prodajom božićnih kolača po cijeni od 40 dolara..

Više od 800 od oko 2900 smrznutih kolača od jagoda namijenjenih online prodaji i isporuci oko Božića, pri dostavi kupcima bili su u tolikoj mjeri oštećeni da se uprava Takashimaye morala javno ispričati i vratiti novce.

Isprika je upućena javno na konferenciji za novinare koju je prenosila televizija.

Pročitajte više