U jednom splitskom Domu zdravlja bio je zaraženi koronom, 6 djelatnica u izolaciji

Foto: Milan Šabić/Pixsell

JUČER ujutro doznalo se da je jedan pacijent koji je prije par dana bio u jednom splitskom Domu zdravlja zaražen koronavirusom.

Kako javlja lokalni portal Dalmatinski portal šest je djelatnica u izolaciji, već jučer su testirane i nalazi su negativni. Ukoliko ostanu negativni moći će se vratiti na posao 14 dana od susreta sa zaraženim pacijentom.

"Odmah po saznanju napravili smo sve što se moglo. Djelatnice su u izolaciji, testirane su i nalaz je negativan. Nemaju simptome, a od kontakta je prošlo pet dana.

Ako test nakon 14 dana bude negativan, moći će se vratiti na posao. U izolaciji su liječnica obiteljske medicine, medicinska sestra i laborantica te dvije inženjerke radiologije i liječnica radiolog", kazao je ravnatelj Doma zdravlja Marko Rađa za Dalmatinski portal dodajući da pacijent nije bio epidemiološki prepoznat kao sumnjiv slučaj.

Prema saznanjima portala, pacijent je prvo zbog visoke temperature i kašlja došao na infektologiju, ali je od tamo poslan liječnici obiteljske medicine u ambulantu kraj Starog placa koja ga je poslala na snimanje na rendgen u Kavanjinu. Stanje mu se pogoršao pa je opet završio na infektologiji i tek tada je utvrđeno da bi mogao biti zaražen.

Pročitajte više