U Južnoj Africi nestala curica (6). Majka ju prodala iscjelitelju za 1000 dolara?

Foto: South Africa Police

Majka šestogodišnje djevojčice koja je 19. veljače nestala u Južnoj Africi optužena je za trgovinu ljudima i otmicu. Kelly Smith je optužena zajedno sa svojim dečkom Jacquenom Appollisom te još dvoje ljudi. 

Joslin Smith je nestala ispred svoje kuće u zaljevu Saldanha, blizu Cape Towna. Tužiteljstvo tvrdi da je majka poslala Appollisa i još jednog od optuženih Stefana van Rhyna da prodaju Joslin tradicionalnom iscjelitelju za 20.000 randa (1000 dolara, oko 980 eura), piše BBC. 

Pronađena krvava odjeća 

U Africi svakih pet sati nestane jedno dijete, no većina ih se pronađe. Joslin još nije pronađena, unatoč tome što je u potragu uključena i mornarica. Istražitelji su u subotu pronašli krvavu odjeću na polju u blizini mjesta gdje je nestala Joslin. 

Kelly Smith i suoptuženi ostat će u pritvoru do 13. ožujka, kada bi se trebali ponovno pojaviti pred sudom. Svi su rekli da će zatražiti pravnu pomoć. Majka je prije uhićenja kazala za The Daily Voice kako vjeruje da će pronaći njenu kćer. 

"Moji majčinski instinkti mi govore da je moja kći još uvijek živa. Naći ćemo je. Pogledat ću u svaku kolibu. Napravit ću to sama ako moram", kazala je. Vlasti su ponudile nagradu od 100.000 randa (oko 4900 eura) onome tko predoči informaciju o tome gdje se djevojčica nalazi. 

Pročitajte više