U Kanadi počelo suđenje monstruoznom serijskom ubojici

DANAS je u Vancouveru započelo suđenje najgorem serijskom ubojici u povijesti Kanade, Robertu Picktonu. Picktona se tereti za ubojstvo 26 žena, većinom prostitutki i ovisnica o drogi.

Na početku je suđenja sudac upozorio sve prisutne da su dokazi koji će biti izneseni prilično užasni. Pickton, koji ima 57 godina, jedini je optuženi u ovom slučaju i izjasnio se kao nevin. Na ovom mu se suđenju sudi samo za umorstvo šest nestalih žena, dok će mu se za ostalih 20 suditi naknadno. Takva je odluka donešena nakon što je sudac zaključio da bi količna dokaza mogla biti previše potresna za jednu porotu pa je stoga proces podjeljen na dva dijela. Očekuje se da će suđenje trajati najmanje godinu dana.

U Kanadi se ovo suđenje očekivalo s velikom nestrpljivošću jer nikakvi dokazi do kojih je policija došla nisu ranije prezentirani javnosti. Već prije zore ispred sudnice su bili redovi ljudi koji su se nadali da će uhvatiti jedno od pedesetak mjesta u sudnici.

U slučaju da porota proglasi Picktona krivim vjerojatno ga čeka doživotna zatvorska kazna, s obzirom da Kanada ne provodi smrtnu kaznu nad kriminalcima.

P.V.

Pročitajte više