U Karlovcu potpisan Sporazum koalicije SDP-HSS-LS te HSU-a, HNS-a i člana nezavisne liste D. Delića

ČETRNAEST vijećnika karlovačkoga Gradskog vijeća potpisali su danas Sporazum o poslijeizbornoj suradnji i zajedničkom obnašanju vlasti u Karlovcu, doznaje se danas od Darija Jankovića iz SDP-a, koji će biti kandidat za gradonačelnika.

Sporazumom, koji su potpisali vijećnici koalicijske liste SDP-HSS-LS, vijećnici HSU-a i HNS-a te Jasna Plevnik s nezavisne liste Dubravka Delića, podupire se i kandidatura Ive Tudića (HSU) za predsjednika Gradskog vijeća.

Gradsko vijeće po statutu ima 25 vijećnika, a prošireno s dva mjesta za predstavnike srpske nacionalne manjine 27 vijećnika.

Ostvari li se dogovor o suradnji, u oporbi će ostati HDZ-HSLS-DC s deset vijećnika i HSP s dva vijećnika te nositelj nezavisne liste Dubravko Delić, to jest ukupno 13 vijećnika.

Koalicija HDZ-HSLS-DC zadržala je vlast u Županijskoj skupštini koaliranjem s HSP-om, a njihove su kandidate poduprli i vijećnici HSU-a. Nakon utemeljiteljske skupštine, novi predsjednik Županijske skupštine Ivan Vučić najavio je da će slična koalicija preuzeti vlast i u Karlovcu. Uz svojih deset vijećnika te dva HSP-ova i jednog nezavisnog, nedostaje im barem jedan HSU-ov vijećnik.

Od godine 2001. Karlovac je vodila koalicija SDP-HSS-HNS-LS, a prije toga HDZ.

Pročitajte više