U Koprivnici državnim i lokalnim poduzećima godišnjim porezom Grad uzima 7 milijuna kuna

PREMA odluci gradonačelnika Koprivnice Zvonimira Mršića, pravo služnosti na javnim gradskim površinama bit će obvezni plaćati i HT, Ina, HEP, Plinacro i Hrvatske ceste, Komunalac i Koprivnica plin.

Hrvatske ceste morat će Koprivnici plaćati 1,8 milijuna kuna godišnje naknade jer dio Podravske magistrale, 4,9 kilometara, leži na 121.500 kvadrata gradskog zemljišta. Gradska uprava smanjila im je naknadu od 1,82 milijuna kuna godišnje. HT Gradu godišnje mora plaćati oko milijun kuna te jednokratnu naknadu za protekle tri godine od tri milijuna kuna, a HEP će za položenu infrastrukturu godišnje plaćati oko 746.000 kuna. Plinacro će za svoje plinovode u gradsku blagajnu uplaćivati 344.000 kuna godišnje, a Ina oko 270.000 kuna, dok će Komunalac i Koprivnica plin plaćati oko 2,8 milijuna kuna.

Gradonačelnik je kazao da uvođenjem ovakve naknade Grad želi odgovorno upravljati svojom imovinom. U Gradskoj upravi kazali su kako su naknade za pravo služnosti logične s obzirom na to da je dio gradske imovine time trajno zauzet te su se morali proglasiti i zaštitni pojasevi na kojima nije dopuštena nikakva gradnja.

Pročitajte više