KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Koprivničko-križevačkoj županiji otkriveno još šest ilegalnih domova za starije

POJAČANI nadzor zbog epidemije koronavirusa u Koprivničko-križevačkoj županiji otkrio je kako dom za starije u Legradu nije jedini ilegalni dom u toj županiji.

Još šest domova nema dozvole. Iz županijskog Stožera civilne zaštite ne otkrivaju njihove lokacije.

>> Ilegalni dom kod Koprivnice razotkrila korona, inspekcija ga zatvarala dva puta

"Prijavili smo te ustanove Ministarstvu rada i socijalne politike, oni su poslali inspekciju, utvrđeno je još šest domova u našoj županiji koji nemaju uvjete, koji nemaju adekvatne dozvole, njima je izrečena zabrana rada i dalje je to u nadležnosti Ministarstva i centara za socijalnu skrb", izjavio je načelnik Stožera Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, prenosi HRT.

Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su 154 nova slučaja zaraze koronavirusom, a u Općoj bolnici Koprivnica umrle su tri osobe u dobi od 84, 75 i 69 godina koje su imale i druge dijagnoze.

Covid-pozitivne osobe potvrđene su u još četiri objekta koji se skrbe o starijima i nemoćnima - i to u Novigradu, Virju, Štaglincu i Koprivnici.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više