U Krapinsko-zagorskoj županiji 6 novozaraženih, 622 osobe u samoizolaciji

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

U KRAPINSKO-ZAGORSKOJ županiji šestero je novozaraženih koronavirusom, rekao je danas na konferenciji za novinare u Krapini načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek.

U Krapinsko-zagorskoj županiji trenutno je 89 aktivnih slučajeva

U Krapinsko-zagorskoj županiji trenutno je 89 aktivnih slučajeva, a 622 osobe su u samoizolaciji.

"Od šestog mjeseca do sada imali smo ukupno 175 aktivnih osoba. U prvoj fazi, u trećem i četvrtom mjesecu, imali smo 138 aktivnih slučajeva“, rekao je Ferek Jambrek.

U krapinskoj tvrtki Krateksu 13 je radnika pozitivno, a u samoizolaciji je 200 ljudi. Rad je zaustavljen, a tvornica bi punim kapacitetom trebala početi raditi 2. listopada.

Načelnik Županijskog stožera civilne zaštite je rekao kako je i dalje na snazi zabrana izlazaka korisnika izvan prostora domova za starije te preporuka zaposlenicima i pružateljima socijalne usluge da ne odlaze na skupove ako to nije nužno. Najavio je da će se od organizatora tražiti da na svim skupovima s više od 20 osoba vode evidenciju jer se pokazalo da se ljudi ne sjećaju kontakata.

Epidemiologinja iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo Marina Stanković Gjuretek je istaknula da je situacija pod kontrolom jer nema žarišta u sustavu zdravstva i socijalne skrbi.

 U osnovnim i srednjim školama trenutno ima sedam pozitivnih učenika

"U školama na području županije situacija je više nego zadovoljavajuća. Imamo nekoliko razreda u samoizolaciji, ali to je za očekivati s početkom nastave“, rekla je Stanković Gjuretek.

Zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek je dodala kako u osnovnim i srednjim školama trenutno imaju sedam pozitivnih učenika.

"Sukladno tome i šest razrednih odjela je stavljeno u samoizolaciju, i određeni broj profesora i učitelja. Razredi koji su u samoizolaciji rade online i to je očito situacija koja će nas pratiti cijelu godinu“, rekla je Petek.

Ravnateljica Doma zdravlja Nada Dogan je dodala da i oni imaju situaciju pod kontrolom, uz tek dva liječnika u samoizolaciji.

 

Pročitajte više