U Lisabonu ubijen jedan engleski navijač

JEDAN engleski navijač ubijen je na lisabonskom trgu Rossio u utorak ujutro. Nakon prvih informacija da je za smrt Engleza uhićen Hrvat, portugalska policija ispravila se i navela da je za smrt Engleza optužen Ukrajinac.

Portugalska novinska agencija Lusa javila je kako je Englez ubijen oko 4 sata ujutro, te kako je portugalska policija uhitila Hrvata. Isto je javio i BBC, koji kasnije u svojim izvješćima ne spominje narodnost uhićenika. I drugi britanski mediji također su u prvim izvješćima, pozivajući se na portugalsku policiju, navodili kako je zbog ubojstva engleskog navijača uhićen Hrvat. Kasnije su u svojim izvješćima to ispravili, navodeći kako se radi o Ukrajincu.

Prema CNN-u portugalska je policija izvijestila kako je zbog smrti 27-godišnjeg Engleza uhićen jedan Ukrajinac, te da se radilo o uličnoj pljački.

Britanska novinska agencija Reuters navodi kako je glasnogovornik portugalske policije kazao je kako se nemili događaj zbio u poslovnom centru Lisabona Baixa, te da je uhićen jedan Ukrajinac, navodno od ranije policiji poznat kao sitni lopov.

"Zasad možemo potvrditi da se ubojstvo dogodilo u ranim jutarnjim satima prilikom pokušaja pljačke. Događaj nema nikakve veze sa Europskim nogometnim prvenstvom", kazala je glasnogovornica portugalske policije.

Službenica hrvatskog veleposlanstva u Lisabonu za Hinu je kazala kako posljednje informacije portugalskog radije govore kako je zbog ubojstva engleskog navijača uhićen ukrajinski državljanin.

Nakon što je uboden nožem u srce, Engleza su preveli u bolnicu Sao Jose, gdje je umro.

Iako je susret Engleske i Hrvatske ocijenjen najrizičnijim u dosadašnjem dijelu natjecanja, nikakvih incidenata između hrvatskih i engleskih navijača nije bilo.

Navodno su engleski i hrvatski navijači zajedno navijali i prije i poslije utakmice.

Pročitajte više