U lošoj odjeći i obući krenuli na Papuk po dubokom snijegu, spasio ih HGSS

Foto: Arhiva/FaH

HRVATSKA gorska služba spašavanja izvjestila je u nedjelju o dvije uspješne akcije, u kojima je spašeno troje ljudi.

Brzom intervencijom HGSS stanice Orahovica uspješno su spašeni izgubljeni planinari na Papuku, objavio je danas HGSS.

U 15:30 završila je akcija spašavanja dvoje planinara zateknutih u nezavidnoj situaciji visokog snijega, neadekvatne obuće i odjeće, bez navigacije, busole i karte, ali s punom baterijom mobitela, na lokaciji koja je opisana riječima "negdje dva i pol sata od Jankovca prema starom gradu Klaku", stoji na stranicama službe.

Akcija je pokrenuta u 14:15 dojavom centra 112 i to upućivanjem dva člana HGSS terenskim vozilom u Slatinski Drenovac. Za to vrijeme uspostavljenom telefonskom vezom, posredstvom centra 112, planinari su navođeni sa, po njihovom opisu "ruševine", na Stari drum i dalje prema Slatinskom Drenovcu, objavio je HGSS, dodajući kako je akcija završila susretom spasilačke ekipe i planinara, dolaskom još jedne ekipe HGSS-a, te prijevozom do vozila na Jankovcu.

Našli čoveka uz pomoć pasa i dronova


Uz gore navedeno spašavanje planinara, HGSS je danas pomogao još jednoj osobi. Naime, oko 9:30 prijavljen je nestanak 40-godišnjeg muškarca iz Vrpolja kod Trilja. HGSS je odmah pokrenuo akciju traganja, u kojoj je sudjelovalo 30 pripadnika HGSS Stanice Split uz pomoć pasa tragača, dronova i potražnog vozila uz triljske vatrogasce i mještane.

Nestala osoba pronađena je u 14:15 živa i zdrava, objavio je HGSS.

Pročitajte više