U Madridu nestao mladi Splićanin, odselio je tamo zbog posla prije mjesec i pol dana

Foto: Facebook

27-GODIŠNJI Splićanin Mavro Božičević nestao je 30. studenog u Madridu. Prema službenim izvorima, posljednji put je viđen na autobusnom kolodvoru u gradiću Buitrago de Lozoya oko 8:30 ujutro. 

Kako je objavila španjolska policija, mladić je visok 1.75 m, mršav je i ima crnu kosu.

Mavro je krajem listopada preselio u Španjolsku kako bi radio kao programer u madridskoj podružnici tvrtke Ericsson, u kojoj je radio i u Hrvatskoj. Govori nekoliko jezika, uključujući engleski, njemački, turski, hrvatski i španjolski. 

Njegovi su kolege prijavili nestanak tek 11 dana kasnije jer je Božičević zbog korone radio od kuće, odnosno nije dolazio u ured.

Splićanin je na Facebooku 26. listopada objavio da se preselio u Madrid. Nestao je samo mjesec dana kasnije, piše španjolski portal El Cierre digital.

Njegov otac Ivan Božičević je splitski skladatelj, pijanist, orguljaš i jazz glazbenik. Odbio je davati izjave za hrvatske i španjolske medije te je otputovao u Madrid.

Inače, Mavro je 2012. kao učenik splitskog MIOC-a proglašen najboljim maturantom u Hrvatskoj. Tada je u izjavi za medije rekao kako obožava putovati i upoznavati nova mjesta i kulture.

"Bavim se fotografiranjem, a ljeti posjećujem europske zemlje poput Njemačke, Velike Britanije, Slovenije...", rekao je.

U međuvremenu je završio Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu i 2016. se zaposlio u Ericssonu.

Pročitajte više