U Makarskoj zatočio brata, mahao mačetom i noževima pa mu prijetio

Foto: PIXSELL/Matko Begovic

POLICIJA u Makarskoj dovršila je kriminalističko istraživanje nad tri osobe, jednim muškarcem i dvije žene, za koje je utvrđeno da su pokušali prisiliti brata da im potpiše dokumente kako bi ostvarili imovinsku korist, dok je muškarac prijavljen i za tjelesnu ozljedu i prijetnje.

Prema informacijama koje je policija objavila, 33-godišnjak je u društvu 40-godišnjakinje, svoje sestre, u srijedu u kući fizički napao brata udarivši ga palicom po ruci. Nakon toga ga je zaključao u sobu i nije mu dopuštao da izađe.

Tražili od njega da im potpiše papire

Cijelo to vrijeme mahao je mačetom i noževima vičući da će ga ubiti dok mu je sestra prijetila. Zaprijetio je bratu da će ubiti sve članove obitelji, a brat i sestra su nakon toga telefonski nazvali 47-godišnjakinju, također sestru, koja je također preko telefona prijetila oštećenom.

Policija je istragom utvrdila da su od brata tražili da potpiše dokumentaciju na temelju koje bi troje spomenutih - 33-godišnjak, 40-godišnjakinja i 47-godišnjak - ostvarili imovinsku korist. Rekli su mu da to mora napraviti u naredna dva dana, nakon čega su ga pustili.

Pronađena zračna puška, noževi, mač, palice...

Policija je pretresla stan 33-godišnjaka te pronašla i oduzela zračnu pušku sa streljivom, tri noža, zavrtanj za davljenje, gumenu palicu, a od 40-godišnjakinje je oduzela mač, dva noža i teleskopsku palicu.

Uz kaznenu prijavu 33-godišnji brat i 40-godišnja sestra privedeni su pritvorskom nadzorniku, dok će protiv 47-godišnje sestre kaznena prijava biti podnesena redovnim putem.

Oštećeni je zatražio liječničku pomoć jer je zadobio hematome.

Pročitajte više