U MALOJ SCENI "BRIJAČICE" 4. VELJAČE

Predstava "Brijačice" u režiji Tomislava Pavkovića bit će praizvedena 4. veljače u kazalištu Mala scena, a sadržajno je usmjerena na tinejdžersku publiku.

U predstavi glumi Helena Minić, Dijana Vidušin, Nina Kaić i Živko Anočić, scenografiju potpisuje arhitekt Slave Lukarov, glazbu je skladao Luka Kunčević, kostimografiju osmislila Hana Letica i plakate oslikala Petra Grozaj.

Kako ističu u Maloj sceni, riječ je uglavnom o mladom umjetničko-glumačkom timu koji je osmišljavao predstavu, a povod za postavljanje i prikazivanje tog komada Lutza Huebnera, jednog od najcjenjenijih suvremenih njemačkih autora, masovni su "reality showi".

"Brijačice" se bave trima djevojkama koje dolaze na audiciju za jednu od popularnih TV emisija za mlade. U njihovu predstavljanju i natjecanju otkrivaju se ne samo različite društvene okolnosti iz kojih dolaze nego i njihov intimni svijet sa svim njihovim planovima, teškoćama i željama.

"Brijačice" seciraju život mladih, upozoravajući na kritično stanje njihova duha i beznađe njihove društvene perspektive gdje vlada samo brz medijski uspjeh.

(Hina) kt mc

Pročitajte više