KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Međimurskoj županiji 10 novih slučajeva, umrla jedna osoba

Ilustracija: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI u posljednja 24 sata evidentirano je 10 novozaraženih osoba, a umrla je 90-godišnja žena pozitivna na covid-19, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirane su 153 osobe, od čega je evidentirano 5 pozitivnih slučajeva, a još 5 slučajeva dijagnosticirano je na temelju kliničke slike, bez testiranja.

U mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo do danas su uzeta ukupno 36.053 uzorka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U protekla 24 sata oporavilo se 47 osoba pa je broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan 294.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 73 pacijenta pozitivna na covid-19, od toga je njih 6 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 7 pacijenata. Na invazivnoj respiraciji je jedan covid pozitivan pacijent, priopćili su iz Županijskog stožera.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više