U Međimurskoj županiji 232 nova slučaja, četiri osobe su umrle

Foto: EPA

U MEĐIMURJU su potvrđena 232 nova slučaja zaraze koronavirusom, a četiri su osobe umrle, izvijestio je u petak Županijski stožer civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju testirane su 364 osobe te je evidentirano 185 slučajeva covida-19. Testiranjima antigenskim brzim testovima, koja se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o devet pozitivnih slučajeva. Epidemiolozi su na temelju kliničke slike, bez testiranja, dijagnosticirali covid kod 38 osoba.

U protekla 24 sata oporavila se 231 osoba. U Međimurskoj županiji sada je 1669 pozitivnih.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 24.946 uzoraka.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je u Međimurskoj županiji ukupno zabilježeno 6825 oboljelih od covida, a ukupno se oporavilo 5059 osoba.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, hospitalizirano je 120 pacijenta. Njih 12 hospitalizirano je unutar 24 sata, dok je otpušteno osam pacijenata. U tercijarnom respiratornom centru smješteno je 11 pacijenata. Na respiratoru je 11 covid-pozitivnih pacijenata.

U protekla 24 sata umrle su četiri osobe s posljedicom zaraze, muškarci starosti 67, 56 i 74 godine i žena starosti 84 godine, svi u terminalnoj fazi teških kroničnih bolesti, navodi se u priopćenju.

U zdravstvenom sustavu na covid pozitivno je devet liječnika, 18 medicinskih sestara i jedan bolničar. U samoizolaciji su  tri liječnika i 17 medicinskih sestara.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više