U Meksiku napali američke inspektore za avokado. SAD obustavio inspekciju

Ilustracija: Shutterstock

Nepoznati napadači u meksičkoj državi Michoacan su napali i privremeno zadržali dva zaposlenika američkog Ministarstva poljoprivrede zbog čega je američka vlada obustavila inspekcije pošiljki avokada i manga, rekao je jučer američki veleposlanik u Meksiku, a prenosi AP. 

Veleposlanik Ken Salazar navodi da se napad dogodio dok su zaposlenici pregledavali avokado u Michoacanu, dodao je da su ih napadači kasnije pustili.  Budući da Sjedinjene Države također uzgajaju avokado, američki inspektori u Meksiku pokušavaju osigurati da izvezeni avokado ne prenosi bolesti koje bi mogle naštetiti usjevima u SAD-u. 

Meksiko: Nikada nisu bili pravoj opasnosti 

"Kako bismo zajamčili sigurnost naših inspekcijskih timova, APHIS je obustavio inspekcije avokada i manga u Michoacanu dok se ne riješe sigurnosni problemi", rekao je Salazar. Michoacan je najveći meksički izvoznik avokada. 

Guverner Michoacana, Alfredo Ramírez Bedolla, rekao je jučer za meksički Radio Formula da su inspektore 14. lipnja u ime protesta zaustavili lokalni stanovnici. Umanjio je značaj situacije, navodeći da oni nikada nisu bili pravoj opasnosti. Rekao je da je sljedeći dan stupio u kontakt s veleposlanstvom SAD-a i da državne snage paze na sigurnost proizvođače avokada. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.