U Meksiku na autocesti napali zapovjednicu policije. Odrubili joj glavu

Ilustracija: EPA

Meksičke vlasti su jučer priopćile da su tijekom napada na autocesti u državi Michoacan ubijeni viša policajka i njena dva pomoćnika. Državna sigurnosna agencija objavila je na društvenim mrežama da su u nedjelju navečer ubijena tri pripadnika policije tijekom obavljanja dužnosti, piše CBS News. 

Među njima je bila Cristal Garcia Hurtado, regionalna zapovjednica policije. Lokalni mediji su izvijestili da su joj napadači odrubili glavu. "Osuđujemo kukavičko ubojstvo naših kolega iz policije koji su okrutno napadnuti tijekom obavljanja dužnosti", stoji u objavi na društvenim mrežama, u kojoj su druge dvije žrtve identificirane kao Itzel Madero Larrea i David de Jesus Espinoza Valdez. 

Velik problem sa sukobima bandi

Napad se dogodio na autocesti koja povezuje gradove Patzcuaro i Uruapan. Državno tužiteljstvo Michoacana, koje provodi istragu, nije odmah komentiralo događaj. Michoacan ima velik problem sa sukobima bandi. Ranije ovog mjeseca je troje poljoprivrednika raznijela bomba.  

To se dogodilo samo nekoliko dana nakon što je predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador priznao da je improvizirana eksplozivna naprava ubila najmanje četiri vojnika u, kako je rekao, zamci koju je vjerojatno postavio kartel u Michoacanu. U veljači su dva kandidata za gradonačelnika grada Maravatio ubijena u razmaku od nekoliko sati.  

Pročitajte više