U Moldaviji na gradskom trgu eksplodirala bomba za vrijeme trajanja koncerta

BOMBA koja je eksplodirala na glavnom trgu za vrijeme trajanja pop koncerta ozlijedila je najmanje 40 ljudi od kojih je petero teže ozlijeđeno. Državni službenici koji su osiguravali to područje pretpostavljaju kako je bomba stavljena u kutiju i tempirana na vrijeme od 23.30 sati kada je koncert bio na vrhuncu.

Ministar unutarnjih poslova Viktor Katane kazao je za tisak kako je ovo "djelo lokalnih huligana ili terorista". U trenutku kada je bomba eksplodirala na koncertu se nalazilo oko 3.500 ljudi, uglavnom tinejdžera. Liječnik gradske bolnice kaže kako je zaprimljeno više od 40 osoba od kojih je petero zadržano zbog ozbiljnih opekotina po tijelu koje su zadobili kada je bomba eksplodirala. Po riječima očevidaca, bomba je eksplodirala oko 50 metara od pozornice na kojoj je nastupao ruski pop sastav.

U bivšoj sovjetskoj republici Moldaviji, jednoj od najsiromašnijih europskih zemalja, vlada politička nestabilnost otkad je komuniste na izborima porazila prozapadna koalicija, koja se zalaže za europske integracije, prenosi Reuters.

Pročitajte više