U moru kraj Istre u razmaku od par sati umrla dvojica muškaraca

Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL (Nije fotografija s mjesta događaja)

ISTARSKA policija izvijestila je o dva smrtna slučaja koja su se dogodila jučer na području Istre.

Prvi smrtni slučaj dogodio se oko 15.15 sati na području Pješčane Uvale. Tijekom ronjenja je preminuo 51-godišnji muškarac.

"Dosad provedenim izvidima utvrđeno je kako je muškarac, zajedno s 53-godišnjakom, u uvali između Pješčane Uvale i Fratarskog otoka, ronio s ronilačkom opremom i bocama. U jednom trenutku, 53-godišnjak je primijetio da muškarac pluta na površini mora te da ima problema s disanjem, zbog čega ga je izvukao na obalu. Do dolaska hitne medicinske pomoći, pružao mu je prvu pomoć, zajedno s građaninom koji je naišao. Djelatnici hitne medicinske pomoći pokušali su reanimirati 51-godišnjeg muškarca, no nažalost nisu uspjeli. Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti", priopćila je policija.

Drugi smrtni slučaj dogodio se par sati kasnije. Na ribarskom brodu u Plomin Luci oko 19 sati pronađeno je tijelo 60-godišnjeg muškarca. Tijelo je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti.

Pročitajte više