U napadu nožem u Britaniji ubijena djevojčica, uhićen maloljetnik

U NAPADU koji se jučer popodne dogodio u Hexamu u Engleskoj ubijena je 15-godišnjakinja te je ozlijeđen 16-godišnjak. Policija je uhitila drugog 16-godišnjaka kojeg sumnjiči za ubojstvo.

Policija je izvijestila da je malo poslije 17 sati primila dojavu o incidentu, a na mjestu događaja zatekla je dvoje ozlijeđenih tinejdžera. Oboje su prebačeni u bolnicu, a ozljede djevojčice su prvotno ocijenjene kao opasne po život.

"Nažalost, unatoč svim naporima bolničkog osoblja, djevojčica je preminula kasnije te večeri", stoji u priopćenju policije. "Dječak je zadobio ozbiljne ozljede koje nisu opasne po život i ostaje u bolnici. Objema njihovim obiteljima pomažu posebno obučeni policajci u ovom razornom trenutku."

Grad proglašen najsretnijim

Policija je priopćila da je 16-godišnji dječak prvo uhićen zbog sumnje za napad, a zatim zbog sumnje na ubojstvo. Ranije su snage priopćile da službenici vjeruju da se "svi umiješani poznaju".

"To je apsolutna tragedija, grad je u potpunom šoku, izgubiti jedno od naše djece koja pohađaju lokalnu srednju školu jednostavno je užasno", rekao je gradonačelnik Hexhama Derek Kennedy.

Dodao je da grad ima nisku stopu kriminala i da je prošle godine proglašen najsretnijim mjestom za život u Britaniji. "To je vrlo topla zajednica puna ljubavi pa nam je uvijek teže kad se dogodi tragedija kao što je ova", dodao je.

Pročitajte više