U neredima na Kosovu poginulo 14 osoba a lakše ili teže ranjeno više stotina

PREMA najnovijem izvješću Kriznog stožera kojeg je osnovalo kosovsko Ministarstvo zdravstva u Klinčki centar u Prištini u sinoćnjim je satima pristiglo oko 150 osoba koje su zatražile lječničku pomoć, dok je u neredima ukupno ubijeno 14 osoba.

Veoma napeta siutacija i dalje vlada u srpskoj enklavi Čaglavici nedaleko od Prištine, gdje su u okršaju s međunarodnom policijom, ubijene tri osobe i ranjeno deset osoba.

Klinički centar u Prištini sinoć je objavio da ozlijeđeni pristižu iz raznih područja Kosova. Tako je iz Mitrovice tijekom jučerašnjeg dana pristiglo 293 ozlijeđenih, dok je u tom mjestu šest osoba ubijeno, iz Gnjilana su dopremljene 31 ozlijeđena osoba i jedna poginula osoba, a iz Prizrena 18 ozlijeđenih,

U Peći je 19 osoba ozlijeđeno i jedna ubijena, u Vučitrnu je devet osoba ozlijeđenih, dok je u Uroševcu 46 osoba ozlijeđeno i jedna ubijena, a u Lipljanu su tri osobe ubijene i tri ozlijeđene.

Napetosti vladaju i u Prištini, gdje su u tijeku prosvjedi Albanaca. Prosvjednici i dalje nastavljaju paliti vozila UNMIK-a, a jake snage policije i KFOR-a nisu dopustili večeras prosvjednicima da se približe glavnom sjedištu UNMIK-a u središtu Prištine. U sinoćnjim neredima u prištinskom naselje Dardania poginula je jedna osoba.

U nekim gradovima na Kosovu gdje vladaju još veće napetosti uveden je policijski sat, javlja Radio Kosovo, ali osim Kosovske Mitrovice ne navodi o kojim se mjestima radi.

Tijekom današnjih prosvjeda i sukoba spaljeno je nekoliko pravoslavnih crkvi i desetak srpskih kuća..

(Hina) xbb ynz

Pročitajte više