U Njemačkoj započinje suđenje ubojici trudne Egipćanke

NA SUDU u Dresdenu je danas započelo suđenje Nijemcu Alexu Wiensu zbog brutalnoga ubojstva trudne Egipćanke u srpnju ove godine u istome sudu. Suđenje se odvija u oštrim sigurnosnim mjerama jer je ubojstvo kao odraz ksenofobije izazvalo reakcije u Egiptu i drugim arapskim državama, a ubojici stalno stižu prijetnje smrću, prenosi Deutsche Presse.

Wiens je 31-godišnju Marvu al Shirbini ubio 1. srpnja na saslušanju koje se održalo nakon njegove žalbe zbog kazne od 330 eura koju je on morao platiti zbog verbalnoga napada na Shirbini na dječjem igralištu u kolovozu 2008. godine.

Na igralištu na kojem su se sreli, Wiens je Shirbini nazvao teroristkinjom nakon što ga je ona zamolila da se makne s ljuljačke da bi se njeno dijete moglo ljuljati.

Ubio je pred trogodišnjim sinom

Na saslušanju koje se održalo, Wiens je trudnu ženu izbo 18 puta nožem nakon što je ona završila iznošenje svojega svjedočenja. Na saslušanju su bili nazočni i suprug žrtve, Elvi Ali Okaz i njihov trogodišnji sin. U napadu, pokušavajući obraniti ženu, i Okaz je teško ranjen.

Nakon ubojstva, diljem egipatske Aleksandrije, odakle potječe ubijena žena, su se održavali prosvjedi, te je Širbini nazvana "mučenicom". Nakon ubojstva, Iran je pozvao UN da osudi Njemačku.

Osumnjičeni Alex Wiens je ruskoga porijekla, a s obitelji se doselio u Njemačku 2003. godine. Optužnica ga tereti za ubojstvo, pokušaj ubojstva i izazivanje teških tjelesnih povreda te mu prijeti doživotna zatvorska kazna.

Pročitajte više