U Novom Sadu policija pretukla djecu

ČETVORICA maloljetnika iz Novog Sada pretučena su u blizini Osnovne škole Kosta Trifković od strane nepoznatog čovjeka, a zatim i od interventne jedinice MUP-a.

Djeca tvrde da su pretučeni bez razloga, a kako javlja B92, roditelji zahtijevaju da se utvrdi zbog čega je interveniralo 15-ak policajaca s tri marice nasrnuvši na dječake u dobi od 14 i 15 godina.

Portal javlja i kako su trojica dječaka zadobili modrice od udaraca po tijelu, dok je četvrti zbog potresa mozga i rasjekotine jagodice na licu zadržan na liječenju u Dječjoj bolnici.

Jedan svjedok ovog nemilog događaja ispričao je kako je grupa od 20-ak dječaka sjedila na klupi, kada je oko 18 sati iz pravca Kisačke ulice prema Ulici Berislava Berića protrčao mladić, stariji od njih, a pratio ga je automobil u kojem su bili vozač, žena i dijete. Misleći da nailazi navijačka grupa i da će ih tući, jer je ranije bilo problema zbog grafita, dječaci su se razbježali.

Četiri dječaka čovjek je sustigao u prolazu te ih počeo udarati. Ubrzo je stigla i "marica" te su ih i policajci istukli, pendrecima, šakama i bacali na zemlju. Sve je, tvrdi, trajalo više od pola sata, usprkos tome što je jedan od dječaka govori policajcima da nisu ništa krivi.

Roditelji su također zabrinuti jer je vozač automobila od djece uzeo njihove podatke i podatke o roditeljima. Ogorčeni i revoltirani ponašanjem policajaca, roditelji će inzistirati da se utvrdi zašto su četvorica dječaka dobili batine, te su angažirali odvjetnike koji će u njihovo ime podnijeti kaznenu prijavu protiv zasada nepoznatog vozača automobila i pripadnika interventne jedinice.

Pročitajte više