U obračunu narkobandi u Meksiku ubijeno desetoro djece i tinejdžera

DESETORO djece i tinejdžera u dobi od osam do 21 godine ubijeno je greškom u obračunu narkobandi u sjevernoj meksičkoj pokrajini Durango, objavio je danas američka mreža CNN.

Državni odvjetnik Daniel Garcia Leal je potvrdio informaciju o masakru, rekavši kako se on dogodio u nedjelju na cesti u blizni grada Puebla na jugu Duranga kada su nepoznati naoružani muškarci na prometnici podigli lažnu kontrolnu točku, te da su kamionet u kojem se nalazila grupa djece zasuli ručnim granatama i mecima iz automatskog oružja.

Djeca su putovala kućama nakon posjeta lokalnoj organizaciji od koje su dobili novčanu potporu za svoju školu, koja se isplaćuje u okviru vladinog obrazovnog programa. Naoružani su muškarci, prema izjavi odvjetnika, pokušali zaustaviti kamionet, no vozač je u strahu od pljačke pojačao gas i ubrzao, nakon čega su napadači počeli pucati po vozilu.

Ovo je drugi slučaj ubojstva nevine djece koja su se našla u središtu obračuna nasilnih narkokartela, nakon što su u siječnju ove godine, očito krivo obaviješteni naoružani napadači, greškom upali na rođendansku zabavu u Ciudad Juarezu i ubili 15 tinejdžera.

Pročitajte više