U oružanoj pljački na Filipinima ubijeni slovenska novinarka i njen dečko

U ORUŽANOJ pljački koja se dogodila u utorak oko 22 sata prema lokalnom vremenu u Quezon Cityju na Filipinima, u svom su stanu ubijeni 29-godišnja slovenska novinarka i filmska kritičarka Nika Bohinc te njen dečko, filipinsko-kanadski filmski kritičar i publicist Alexis Tioseco.

Kako prenosi ABS-CBN News, lokalna policija traga za kućnom pomoćnicom mladog para, poznatom samo pod imenom Criselda. Druga je kućna pomoćnica, Magdalena Patpat, policiji ispričala kako je Criselda pustila trojicu naoružanih razbojnika u stan. Razbojnici su Patpat vezali i začepili joj usta maramom kako ne bi mogla vrištati dok su praznili stan. Kad su se Bohinc i Tioseco pojavili na ulaznim vratima stana, jedan od razbojnika ih je ustrijelio.

Vozač susjeda ubijenog para, Noel Lopez, policiji je ispričao kako je nešto prije 23 sata iz stana začuo četiri pucnja. Razbojnici su zajedno s Criseldom pobjegli u automobilu ubijenog para, Fordu Lynxu, kojeg je policija napuštenog pronašla jutros oko 4 sata. Iz stana su razbojnici sa sobom odnijeli laptop i zasad neutvrđenu količinu nakita i drugih dragocjenosti.

Pročitajte više