U Osiguranju Zagreb dobit osiguranicima životnih osiguranja po stopi 8,44%

OSIGURANJE Zagreb, osnovano 1991. godine kao prvo domaće privatno osiguravajuće društvo u Republici Hrvatskoj, objavilo je iznimno uspješne poslovne rezultate za 2003. godinu.

Najimpresivniji podatak je premija po uposlenom koja je s 2.087.500,00 kuna najveća od svih osiguratelja s ovakvom strukturom portfelja u Hrvatskoj. Niti iznimno visoka dobit osiguranicima životnih osiguranja po stopi 8,44% nije ništa manje impresivan podatak. Do sada je pripisana dobit iznosila čak 62,8 milijuna kuna.

Ukupni prihod Osiguranja Zagreb u 2003. iznosio je 396,2 milijuna kuna što predstavlja porast od 14,4% u odnosu na 2002. godinu, dok je dobit rasla čak 41,5% do iznosa od 20,1 mil. kuna. S idealnom strukturom portfelja - život 51% - sve vrste neživota 49% - premijski prihod rastao je 9,6% i iznosio 334,6 milijuna kuna. Ukupna ulaganja iznosila su 660 milijuna kuna, što predstavlja porast u 2003. od 23,4%.

TRŽIŠNA POZICIJA OSIGURANJA ZAGREB
Ukupni tržišni udio OZ-a u 2003. godini iznosio je 5,5%.
Među 23 društva za osiguranje u RH Osiguranje Zagreb je:
- četvrto društvo po bilanci
- treće društvo po tehničkim pričuvama
-  četvrto društvo u osiguranju života s udjelom na tržištu od 12,7%
 - peto društvo po ukupnom premijskom prihodu
- šesto društvo u neživotnim osiguranjima s udjelom od 3,5%


"Kontinuiranim istraživanjem tržišta i razvijanjem novih usluga kao što su nov program dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, kombinirano mješovito životno osiguranje djece, dopunsko osiguranje 11 kritičnih bolesti uz životno osiguranje, te osiguranje usjeva i  životinja, stalno ističemo da nam nije želja postati najveći, već najkvalitetniji osiguratelj koji će zadovoljiti sve zahtjeve hrvatskih građana i pravnih osoba." – izjavila je Petra Tarle, dipl.iur., predsjednica Uprave Osiguranja Zagreb.

U 2003. godini Osiguranje Zagreb je imalo u prosjeku 160 uposlenih s prodajnom mrežom od 950 povjerenika i 140 aktivnih zastupnika s tisućama suradnika.

Osiguravajuće društvo ima podružnice u Zagrebu, Osijeku, Vukovaru, Čakovcu, Puli, Karlovcu, Rijeci, Splitu, Dubrovniku i Zadru.

Prema poslovnim rezultatima 2003. godine nominirano je u kategoriji najboljih osiguravajućih društava za ZLATNU KUNU koju dodjeljuje HGK, te po novostvorenoj vrijednosti, produktivnosti i profitabilnosti svrstano u 1% najuspješnijih gospodarskih subjekata u Hrvatskoj.

POLIKLINIKE OSIGURANJA ZAGREB

Za provođenje programa dobrovoljnih zdravstvenih osiguranja, Osiguranje Zagreb stvara mrežu ugovornih zdravstvenih ustanova. Osim ugovornih odnosa sa zdravstvenim ustanovama, Osiguranje Zagreb je:
- osnivač Poliklinike Osiguranje Zagreb Nemetova u Zagrebu
- suosnivač Poliklinike Medico Osiguranje Zagreb u Rijeci

Pročitajte više