U Osijeku "Revija suvremenog BiH filma"

U Osijeku će se od 30. svibnja od 3. lipnja održati revija suvremenog bosanskohercegovačkog filma, u organizaciji osječkog Rotaract Cluba i u suradnji sa sarajevskim Rotaract Clubom i Rotary Clubom Osijek, najavili su danas organizatori. L

Riječ je o značajnom projektu kulturne razmjene Hrvatske i BiH te prvoj reviji suvremenog BiH filma u Hrvatskoj, a bit će predstavljeni najistaknutiji filmovi nastali u BiH u posljednjih sedam godina, izjavio je Hini predsjednik osječkoga Rotaract Cluba Tomislav Levak.

U sklopu revije prikazat će se drama "Remake" redatelja Dine Mustafića, filmovi "Tunel" i "Mliječni put", redatelja Faruka Sokolovića, kratki film "Prvo smrtno iskustvo", u režiji Aide Begić, te ratna drama "Savršeni krug" redatelja Ademira Kenovića.

Kao poseban gost nastupit će poznati glumac Zijah Sokolović koji će predstaviti svoju kazališnu monodramu "CABAres, CABArei".

Pokrovitelji su filmske revije Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Sarajevu i Veleposlanstvo BiH u Zagrebu, Ministarstvo kulture i sporta kantona Sarajevo te poglavarstva Osječko-baranjske županije i grada Osijeka.

(Hina) vuč sp

Pročitajte više