U Osječko-baranjskoj županiji dva smrtna slučaja, 12 je novozaraženih

Foto: EPA

U ZADNJA 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo obrađeno je 329 uzoraka od kojih je 12 bilo pozitivno na koronavirus, a u istom su razdoblju umrle dvije osobe, izvijestio je u utorak Osječko-baranjski stožer civilne zaštite.

Četiri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, po dvije su iz Čepina i Đakova, a po jedna iz Belog Manastira, Bizovca, Petrijevaca i Trnave.

"Na bolničkom liječenju nalaze se 53 osobe oboljele od covida-19. 41 se liječi u KBC-u, od kojih je 11 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 12 pacijenata s tim oboljenjem. Preminule su dvije osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 61 i 79 godina. Na području županije u samoizolaciji je 938 osoba", priopćio je Stožer.

Policijski službenici proveli su 25 provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrdili su za dvije osobe iz Dalja i Belišća. Obavili su i 134 nadzora ugostiteljskih objekata i nisu utvrdili kršenje mjera. Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 57 nadzora provođenja epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima, prodavaonicama, trgovačkim centrima i drugim objektima. Utvrdili su pet nepravilnosti te naložili njihovo otklanjanje.

Pročitajte više