U Otoku kod Sinja deset učenika ozlijeđeno prigodom odlaska na izlet

DESET učenika ozlijeđeno je jutros u prevrtanju traktorske prikolice u dvorištu osnovne škole u Otoku kod Sinja, priopćio je Odjel za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova.

U priopćenju se navodi da se 20-ak učenika 8. razreda, koji su se jutros oko 9 sati, u povodu završetka školske godine, spremali na izlet, u dvorištu osnovne škole ukrcalo u prikolicu traktora, bez registracijskih oznaka, kojim je upravljao maloljetni učenik. Prilikom pokušaja manevriranja traktorom na školskom igralištu prikolica se prevrnula, a svi su učenici ispali van.

Deset je učenika ozlijeđeno, od kojih sedam lakše, a troje ih je upućeno na liječenje u Kliničku bolnicu Split (jedna učenica ima prijelom pete).

Nakon obavljenog očevida protiv oca maloljetnog vozača traktora pokrenut je prekršajni postupak zbog povjeravanja vozila na upravljanje osobi koja nije stekla pravo upravljanja.

S obzirom na današnji završetak škole Ministarstvo unutarnjih poslova još jednom poziva učenike na odgovorno ponašanje, naročito u prometu.

Pročitajte više