POGINULA U TATINOM AVIONU Buduća mladenka i njenih 7 prijateljica vraćale se s djevojačke u Dubaiju

Foto: Instagram/Mina Basaran
 
U PADU privatnog aviona u letu iz Dubaija u Istanbul poginule su buduća mladenka, njenih sedam prijateljica i tri članice posade, pišu turski mediji.
 
Mina Basaran (28) iz Turske vraćala se u nedjelju u privatnom avionu svog oca s djevojačke zabave iz Dubaija u Istanbul. S njom je bilo sedam prijateljica, dvije pilotkinje i stjuardesa, a sve su izgubile živote u padu aviona na području Irana. Jedna od pilotkinja navodno je bila među prvim pilotkinjama u Turskoj.
 
>>U Iranu se srušio avion s 11 putnika, među mrtvima kćer bogataša koja se trebala udati za mjesec dana
 
Iranski mediji pišu da se avion srušio u planinskom području poharanom olujom i nevremenom zbog kojeg su spasilačke službe nekoliko puta morale prekinuti potragu za žrtvama. Turski odjel za civilno zrakoplovstvo izjavio je da avion nije bio pravilno održavan.
 
 
Turski mediji objavili su da se Mina Basaran 14. travnja trebala udati za Murata Gezera te preuzeti posao svog bogatog oca Huseina Basarana, vlasnika nekoliko tvrtki i hotela te bivšeg predsjednika nogometnog kluba Trabzonspor. Nekoliko dana prije smrti Mina je na društvenim medijima objavila fotografije koje prikazuju slavlje uoči vjenčanja.
 

Pročitajte više