RAZVOJ DOGAĐAJA PRATITE NA INDEXU

U Pagu otac bacio četvero djece s prvog kata, dvoje je teško ozlijeđeno

Foto, video: Dino Stanin/Pixsell

54-GODIŠNJI muškarac jutros je svoje četvero djece bacio s prvog kata kuće u Pagu, u ulici Josipa bana Jelačića. Radi se o djeci u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina, a bačena su s visine oko 6 metara.

> RAZVOJ DOGAĐAJA S PAGA PRATITE NA INDEXU NA OVOM LINKU

Prema prvim informacijama riječ je o "problematičnoj obitelji koja se doselila u Pag".

> Doznali smo detalje o obitelji u kojoj je otac bacio četvero djece s prvog kata

> Otkrivamo tko je otac koji je bacio djecu s prvog kata, radio je u kampu

> Ovo je otac koji je bacio četvero djece sa 6 metara

Dvoje djece teže ozlijeđeno

Dvoje starije djece je teže ozlijeđeno, dvoje mlađe djece je lakše ozlijeđeno.

"Dvoje djece teško je ozlijeđeno i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja, a dvoje je izvan životne opasnosti. Još uvijek traju pretrage", rekao je Hini dr. Čulina.

Više detalja o zdravstvenom stanju djece bit će objavljeno u 12 sati, na izvanrednoj konferenciji za novinare u zadarskoj Općoj bolnici.

"Otac  je s drugog kata bacio četvero svoje djece. To je jedna problematična obitelj kod koje je već intervenirao Centar za socijalnu skrb. Prema informacijama kojima raspolažem, dvoje djece je životno ugroženo, a dvoje je lakše ozlijeđeno. Na teren su izašle dvije ekipe, jedna s Paga i  jedna Zavoda Ličko-senjske županije, ispostava Novalja. Naši su preuzeli dvoje teže ozlijeđene djece", rekao je Predrag Orlović za Antenu Zadar, ravnatelj Zavoda za Hitnu medicinu Zadarske županije.

Susjed: Bacio ih je ispred mene, djeca su bila u kriminalnom stanju

"Ja sam  ga vidio kad je pobjegao. Čim je to napravio uskočio je u auto i krenuo prema policiji.

Djecu smo ja i susjed nosili, onda je došla hitna, vikali su - nemojte ih dirat, nemojte ih dirat....

Djeca su bila u kriminalnom stanju. Kao da su bili u logoru.

Tu ispred mene ih je bacio", ispričao je šokirani susjed čiju  izjavu možete vidjeti u snimci gore.

Obitelj je iz Virovitice

Kako doznaje Index, obitelj je inače iz unutrašnjosti Hrvatske, a kao podstanari žive u Pagu već više godina. U kući je u vrijeme događaja bila i 43-godišnja majka. Doznali smo i da je muškarac djelatnik Kampa Šimuni. Doznali smo da su prije desetak godina došli iz Virovitice.

"U ovom trenutku ne možemo, niti želimo komentirati tragediju koja se dogodila na Pagu, istraga je u tijeku, sve je u rukama nadležnih državnih tijela. Potvrđujemo da je spomenuti muškarac djelatnik Kampa Šimuni. Osuđujemo svaki oblik nasilja, a najviše nasilje koje se vrši nad najranjivijim skupinama", kazali su Indexu iz Kampa.

"Razumijem vaš veliki interes u ovom tragičnom slučaju. Obitelj nam je poznata i bilo je postupanja u obitelji. O svemu ćete biti obaviješteni ali molim vas s obzirom na obavezu prema nadležnom Ministarstvu ne mogu paralelno dostavljati i  medijima informacije", kazali su Indexu iz Centra za socijalnu skrb.

Otac priveden

"Jutros u 06.47 sati policija je primila saznanja da je muška osoba u Pagu s prvog kata obiteljske kuće, bacila svoje četvero malodobne djece.

Na mjesto događaja su žurno upućeni policijski službenici, kao  i djelatnici HMP-i Pag i Novalja koji su djeci odmah pružili prvu pomoć.

Djeca su potom kolima HMP-i prevezena u Opću bolnicu Zadar na daljnju obradu.

Muška osoba u dobi od 54 godine nalazi se u službenim prostorijama policije.

Sve okolnosti i činjenice koje su prethodile navedenom događaju se utvrđuju, a policija će unutar svoje nadležnosti poduzeti mjere kaznenopravne zašite djece", priopćila je policija.

RAZVOJ DOGAĐAJA S PAGA PRATITE NA INDEXU NA OVOM LINKU

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz horor na Pagu instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: horor na Pagu

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

TIJEK DOGAĐAJA PRATITE NA INDEXU

Pročitajte više