U PBZ-ovoj banci u Sesvetama dobila lažnu novčanicu od 200 kuna

MOŽE VAM se dogoditi da u banci dobijete krivotvorene novčanice. U trenutku kada se ustanovi da posjedujete lažni novac, policija će ga zaplijeniti i proslijediti ministarstvu financija. Nikakav povrat nemojte očekivati.

Čini se da je došlo do poplave krivotvorenih novčanica koje su, posebno one od 200 kuna, izrađene vrlo vješto. Prema službenim napucima o krivotvorinama iz HNB-a i MUP-a, krivotvorenu novčanicu od 200 kuna moguće je prepoznati po posebno uočljivim bojama na portretu Stjepana Radića i tekstu koji nije reljefni i ne može se osjetiti vrhovima prstiju.

Kako pišu 24sata, zaštitni elementi vodenog znaka, zaštitne niti i efekt preljevajuće boje vješto su imitirani. Takve krivotvorine samo dobro upućena osoba može prepoznati opipom.

Interesantno u cijeloj priči je to da takvu novčanicu možete dobiti svugdje, pa čak i u banci. Ako se to dogodi i ako se ustanovi da se radi o lažnom novcu, građanin neće dobiti nikakvu naknadu. Dakle, ne svojom greškom, ostat će bez novca.

To se dogodilo i Biserki Kovačević koja je u PBZ-u u Sesvetama dobila 28 novčanica po 200 kuna. Kada je podmirila sve račune, u FINI su ustanovili da je preostala novčanica krivotvorena. Gospođa je privedena policiji.

"Ako je banci promakao krivotvoreni novac, kako da ga prepozna običan građanin?!" – izjavila je oštećena građanka za 24sata.

Pročitajte više