U Pokrovsku raketirana zgrada s 200 stanara: "Plamen mi je ispunio oči"

Screenshot: Twitter

Ruske snage su sinoć dva puta raketirale središte ukrajinskog Pokrovska, pri čemu je život izgubilo sedmero ljudi, uključujući petero civila, izvijestio je regionalni guverner Pavlo Kirilenko. Drugi je projektil doletio 40 minuta nakon prvog, pri čemu je ubio i ozlijedio one koji su reagirali nakon prve eksplozije. 

Nakon što je čula prvu eksploziju, Katerina je mislila da je sigurna jer projektil nije pogodio njen stan, no onda je krenuo drugi napad. 58-godišnjakinja je taman razgovarala na telefon s prijateljicom i govorila joj kako nije ozlijeđena kada je vidjela da zgrada gori u plamenu i pala na pod. 

 

"Plamen mi je ispunio oči" 

"To je to, prasak - i to je sve. Plamen mi je ispunio oči. Pala sam na pod. Jako su me boljele oči", ispričala je za Reuters. Katerina je, u usporedbi s drugima, još dobro prošla, odnosno preživjela je napad s višestrukim ogrebotinama oko očiju i zavojima oko čela. 

Lidija je također bila na telefonu u trenutku druge eksplozije, koja je uslijedila oko 40 minuta nakon prve. Ispred nje se rasprsnuo prozor. Pala je na tlo, a oko nje se zamotala zavjesa s razbijenim komadićima stakla.  

U peterokatnici, na koju je pao prvi projektil, živjelo otprilike 200 ljudi 

"Na leđima imam posjekotine. Upravo sam se vratila iz bolnice. Posjekotine su i na koljenima i na bedru. Ovdje mi je bilo zabijeno staklo", rekla je 75-godišnjakinja pokazujući na glavu. 

Ukrajinska državna televizija Suspilne je izvijestila da se jedna od pogođenih zgrada mora srušiti i da je u peterokatnici, na koju je pao prvi projektil, živjelo otprilike 200 ljudi. Navodno je u stambenoj zgradi tijekom napada oštećeno svih 60 stanova. 

Serhij Dobriak, čelnik Pokrovska, kazao je da su drugi projektili pogodili hotel koji nije bio u upotrebi. Prethodno su tamo boravili novinari, kao i humanitarni radnici.   

Pročitajte više