U ponedjeljak počinje "Treći međunarodni pjesnički festival"

Treći međunarodni pjesnički festival počinje 11. listopada okupljanjem sudionika u Zagrebu, izvijestila je u ime priređivača Festivala voditeljica programa Lara HoelblingMatković na konferenciji za novinare u Društvu hrvatskih književnika (DHK). L

Nakon tog predviđeno je putovanje u Zadar gdje će u utorak prije podne sudionici te priredbe na Filozofskom fakultetu čitati svoje pjesme, a popodne će nastupiti u Otočcu, dodala je.

Pjesnički festival u srijedu se premješta na Plitvička jezera gdje će biti organiziran okrugli stol "Poezija nakon 2. tisućljeća", a sudionicima će navečer biti dodijeljena priznanja.

Međunarodni pjesnički festival utemeljio je hrvatski pjesnik Slavko Mihalić godine 1957., rekao je umjetnički suvoditelj Davor Šalat i dodao kako je Festival obnovljen u povodu stote obljetnice Društva hrvatskih književnika, godine 2000.

"Festivalom pokušavamo što bolje približiti hrvatsku književnost svijetu, rekao je Sead Begović i dodao kako je izbor domaćih pjesnika rađen bez obzira na razlike u naraštajima i članstvo u udrugama", dodao je.

Na Festivalu nastupaju pjesnici Enrique Badosa, Germain Droogenbroodt i Jose Luis Palazon iz Španjolske, Christine Gradl i Gila Philip-Kullmann iz Njemačke, Carolina Ilioca i Dumitru M. Ion iz Rumunjske, Anthony Anatoly Kudryavitsky iz Irske, Grzegorz Katuszynski iz Poljske, Erik Menkveld iz Nizozemske, Kestutis Navakas iz Litve, Maria Pia Quintavalla i Massimo Scrignoli iz Italije, Rajeevan Thachom Poyil iz Indije, Peter Waugh i Christian Katt iz Austrije, Željko Perović, Maja Vidmar i Ciril Zlobec iz Slovenije, Lidija Bajuk, Zvonimir Balog, Lana Derkač, Mladen Machiedo, Alojz Majetić, Miroslav Mićanović i Borben Vladović iz Hrvatske i Vesna Krmpotić koja osim Hrvatske zastupa i Srbiju i Crnu Goru.

Treći međunarodni festival traje od 11. do 14. listopada, a sudionici će osim Zagreba posjetiti Zadar, Otočac i Plitvička jezera.



(Hina) xmk ysp

Pročitajte više