U požaru brodova kod Krima poginulo 14 mornara

Video, Screenshot: Twitter

ČETRNAEST osoba je poginulo u požaru dvaju brodova koji su plovili pod tanzanijskom zastavom blizu Kerčkih vrata, blizu Krima, objavile su ruske vlasti. 

"Pronašli smo 11 tijela", rekao je Aleksej Kravčenko, glasnogovornik ruske Savezne agencije za morski i riječni promet. Tri osobe su nestale u vodi, čemu su svjedočili spasioci, dodao je. Ta tri člana posade se smatraju nestalima, ali su vjerojatno mrtvi, naglasio je.

Pet osoba nestalo

On je rekao da su u posadama dvaju brodova, Kandyja i Maestra, bili Indijci i Turci. Kandy je imao 17 članova posade, a Maestro 14.

"Nitko ne zna gdje se nalazi još 5 osoba", rekao je Krvačenko i dodao da se nastavljaju potrage.

Prema prethodnim podacima, 10 osoba je poginulo i 14 preživjelo. Požar je izbio tijekom prebacivanja goriva s jednog na drugi brod. Vlasti krimske luke Kerč se pripremaju prihvatiti žrtve.

Nesreća se dogodila blizu Kerčkog tjesnaca koji je nedavno bio u središtu novih napetosti između Rusije i Ukrajine. Rusija je 25. studenoga blizu tog tjesnaca zaustavila tri ukrajinska ratna broda s 24 mornara, čime je pokrenula najteži sukob s Kijevom nakon što je 2014. Moskva pripojila Krim.

Pročitajte više