U požaru u senegalskoj bolnici poginulo 11 beba

Screenshot: PMC TV

PREDSJEDNIK Senegala Macky Sall izjavio je sinoć da je 11 novorođenčadi poginulo u požaru na odjelu neonatologije regionalne bolnice u gradu Tivaouaneu, oko 120 km istočno od glavnoga grada Dakara.

"Upravo sam s bolom i zaprepaštenjem doznao da je 11 novorođenčadi poginulo u požaru koji se dogodio na odjelu za neonatologiju bolnice", napisao je Sall u tvitu ne dajući detalje o požaru.

"Njihovim majkama i njihovim obiteljima izražavam svoje najdublje suosjećanje", dodao je Sall, koji je trenutno u državnom posjetu Angoli.

Uzrok požara kratki spoj

Senegalski ministar zdravstva Abdoulaye Diouf Sarr rekao je na privatnoj senegalskoj televiziji TFM da je prema preliminarnoj istrazi do požara došlo nakon kratkog spoja.

Sarr, koji je u Ženevi na Svjetskoj zdravstvenoj skupštini, rekao je da će prekinuti putovanje i odmah se vratiti u Senegal.

Demba Diop Sy, gradonačelnik Tivaouanea, jednog od svetih gradova Senegala i prometnog središta, rekao je da su policija i vatrogasna služba još uvijek u bolnici, ali također nije iznio više detalja, prenosi Reuters. Daily Mail piše da je rekao da su tri bebe spašene.

Pročitajte više

 

Pročitajte više