U požaru u staračkom domu u Rusiji najmanje 23 osobe poginule

U POŽARU koji je jučer buknuo u staračkom domu u selu Velje Nikolskoje, koje se nalazi 30 kilometara udaljeno od Tule, poginule su najmanje 23 osobe, prenosi AFP.

"Broj poginulih narastao je na 23", rekao je Viktor Beltsov iz Službe za hitne intervencije. Naime, među ruševinama spasioci stalno pronalaze nove žrtve. Požar se brzo širio zgradom koja datira iz 50-ih godina prošlog stoljeća, ima drvene grede te nema protupožarni alarm.

Čim je stigla dojava o požaru, na mjesto događaja je poslano više od 100 vatrogasaca sa 22 vatrogasna vozila. Evakuirane su ukupno 293 osobe, među kojima i 17 medicinskih sestara.

Policija je pokrenula istragu zbog kršenja zakona o protupožarnoj zaštiti. Beltsov je rekao kako je razlog tolikom broju poginulih "prekasno podizanje uzbune".

Požar u ruskim bolnicama i staračkim domovima česta su pojava. U lipnju je u požaru u staračkom domu u Sibiru poginulo 10 osoba. U ožujku su u požaru u staračkom domu na jugu Rusije poginule 63 osobe. U prosincu prošle godine, u požaru u moskovskoj klinici za odvikavanje, poginulo je 45 liječenih ovisnica.

I.M.
Foto: AFP

Pročitajte više