U Primorsko-goranskoj županiji 121 novi slučaj, pao udio zaraženih u broju testiranih

Foto: Pixsell/Goran Kovacic

PREMA podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, u posljednja 24 sata na području županije utvrđen je 121 novi slučaj covida-19, priopćio je županijski Stožer.

Ozdravila je 51 osoba, a aktivnih slučajeva je 1051.

Pao udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih

U posljednja 24 sata testirano je 795 osoba. Današnji udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih od 15% značajno je niži od jučerašnjih 22%.

"Dobro je da brojka nije veća nego proteklih dana"

Ravnatelj NZJZ-a Vladimir Mićović na današnjem je susretu s predstavnicima medija za troznamenkastu brojku zaraženih rekao da je dobro da nije veća nego proteklih dana. Značajno je i da se udio starijih osoba u broju oboljelih ne povećava, nego se zadržava na konstanti od 10%, kao što je to i kod djece. Udio studenata u ukupnom broju oboljelih je u padu.

"Strože mjere koje su bile donijete vezano uz okupljanja trebale bi nastaviti donositi rezultate jer ipak se radi o visokom broju zaraženih", dodao je. Brojka od 1051 aktivnog slučaja gotovo je polovica broja ukupno zaraženih tijekom cijele epidemije.

Inače, broj testiranja nije smanjen. Nekoliko dana udio pozitivnih osoba u ukupnom broju testiranih je u padu. Za bolesnike u KBC-u Rijeka, koji prima i teške bolesnike iz drugih županija, rekao je da su svi dobro zbrinuti. Vezano za posjete grobljima ovih dana apelirao je na građane da poštuju sve preporučene mjere zaštite i to ne parcijalno, nego sve mjere zajedno (i maske i red i distancu i pranje ruku).

Pročitajte više