U Primorsko-goranskoj županiji 323 nova slučaja zaraze, šest osoba umrlo

Ilustracija: Nel Pavletic/PIXSELL

U PRIMORSKO-GORANSKOJ ŽUPANIJI u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 323 novozaražene osobe, testirane su 974 osobe, a šest osoba je umrlo, izvijestili su iz županijskog stožera civilne zaštite.

Ozdravile su 292 osobe pa je županiji aktivno 3229 slučajeva covida-19.

Udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u broju laboratorijski obrađenih testova je 33.2 posto.

Na liječenju od covida-19 u riječkoj bolnici je 197 osoba, a uz pomoć respiratora skrbi se o 10 osoba. U sekundarnom covid-centru u opatijskoj Thalassotherapiji na liječenju su 22 bolesnika.

Udjel osoba koje se u bolnički liječe od covida-19 u ukupnom broju aktivnih slučajeva te bolesti je 6.8 posto.

Danas se očekuju nove odluke

Najviše oboljelih je i dalje u Rijeci i okolici te među radnom populacijom.

U Primorsko-goranskoj županiji od 12. travnja su na snazi nove, strože epidemiološke mjere, a trajat će do 26. travnja. Mjere, među ostalim, obuhvaćaju zabranu održavanja svih javnih događanja i okupljanja, obustavu rada trgovina u kojima se prodaje obuća i odjeća te obustavu rada ugostiteljskih objekata, uz mogućnost isporuke hrane i pića preuzimanjem ispred ulaza ili dostavom vozilima.

Mjere za škole, po kojima sve osnovne i srednje škola kojima je osnivač županija prelaze na C model nastave na daljinu, osim škola Grada Rijeke, vrijede do 16. travnja. U školama Grada Rijeke ostavljena je mogućnost da razredi u razrednoj nastavi prijeđu na A model nastave u školi ili na C model.

Županijski stožer civilne zaštite danas će, nakon sjednice, izvijestiti o stanju u županiji i daljnjim odlukama.

Pročitajte više