U Primorsko-goranskoj 383 nova i 6 umrlih, zatvara se sve osim osnovnih trgovina

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U PRIMORSKO-goranskoj županiji, gdje se od ponedjeljka 12. travnja uvode strože epidemiološke mjere, u subotu je potvrđena zaraza koronavirusom kod 383 novozaražene osobe, testirane su 1202 osobe, a šestero oboljelih je umrlo.

Ozdravilo je 446 osoba te je u županiji aktivno 3137 slučajeva covida-19.

Udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u broju laboratorijski obrađenih testova je 31.9 posto.

Najviše oboljelih je u Rijeci i okolici te među radnom populacijom

Na bolničkom liječenju od covida-19 je 186 osoba, uz pomoć respiratora skrbi se o 21 osobi, a u sekundarni covid-centar u opatijskoj Thalassotherapiji smještena su 23 bolesnika, podaci su iz županijskog stožera civilne zaštite.

Udjel osoba koje se u bolnici liječe od covida-19 u ukupnom broju aktivnih slučajeva te bolesti je 6.6 posto.

Najviše oboljelih je u Rijeci i okolici te među radnom populacijom.

Lockdown od ponedjeljka

Županijski stožer jučer je predložio, a Nacionalni stožer potvrdio, dodatne, strože epidemiološke mjere, koje će u toj županiji biti na snazi od 12. do 26. travnja.

Riječ je između ostaloga o mjeri zabrane održavanja svih javnih događanja i okupljanja te obustavi rada trgovina u kojima se prodaju obuća i odjeća.

Obustavlja se rad kasina, automat-klubova i uplatnih mjesta za igre na sreću, rad ugostiteljskih objekata i pružanje ugostiteljskih usluga na obiteljskim gospodarstvima.

Ugostiteljski objekti mogu isporuku hrane i pića obavljati osobnim preuzimanjem pred ulazom u ugostiteljski objekt ili dostavom vozilima.

Hoteli, kampovi, učenički ili studentski domovi mogu usluživati u otvorenim i zatvorenim prostorima, ali samo za goste koji u njima koriste uslugu smještaja.

Mjere za škole vrijede od 12. do 16. travnja, a po njima sve osnovne i srednje škole kojima je osnivač županija prelaze na model nastave C, na daljinu, osim škola Grada Rijeke, u kojemu će razredi u razrednoj nastavi prijeći na model A ili, ovisno o ravnateljima, na C.

Pročitajte više