U prodaji tablete koje smanjuju količinu alkohola u krvi i sprječavaju pijanstvo

BILJNI preparat KG-2 koji umanjuje količinu alkohola u krvi, do kraja tjedna moći će se kupiti u svim hrvatskim ljekarnama, a već sutra u zagrebačkim.

Kako piše Večernji list KG-2 služi za brže uklanjanje štetnih tvari iz organizma, među kojima je i alkohol, a Ministarstvo zdravstva registriralo je preparat kao dodatak prehrani, jer nije mogao biti registriran kao preparat koji umanjuje količinu alkohola u krvi.

KG-2 se već više od godinu dana prodaje na tržištima Belgije, Francuske, Njemačke, Španjolske i Portugala, te dvije godine u Nizozemskoj gdje se i proizvodi. Ideja za tablete navodno je nastala nakon što se saznalo da su agenti KGB-a konzumirali preparate koji su im omogućavali da ostanu budni i trijezni za vrijeme akcija.

Glavni sastojak KG-2 je šparoga, zahvaljujući čijoj se asporaginskoj kiselini i izlučuju štetne tvari iz organizma.

Prema informacijama Večernjeg lista uz četiri tablete KG-2 samo jedan sat nakon konzumacije alkohola iz krvi se izlučuje između 55 i 65 posto alkohola, a ujutro nema mamurluka. Tablete se mogu popiti i uz jelo, odnosno piće, pa osoba koja ih popije neće biti pijana.

Kutija s dvadeset tableta koštat će 248 kuna, a na kutiji će, navodno, stajati upozorenje - "kad piješ, ne vozi".

Želite li tablete isprobati, a preskupe su vam možete ih naručiti preko nizozemske stranice  www.azarius.nl gdje koštaju 17.95 eura (136 kuna), a ako naručite 3 kutije dobit ćete ih po cijeni od 15 eura po kutiji. 

Pročitajte više