U RIMU PREDSTAVLJENO NOVO IZDANJE MATVEJEVIĆEVA "MEDITERANSKOG BREVIJARA"

Novo izdanje "Mediteranskog brevijera" hrvatskog književnika Predraga Matvejevića predstavljeno je u subotu uvečer uz recital u velikoj dvorani rimskog Auditorija "Parco della Musica" čime je završen i tjedan posvećen Sredozemlju u kojem su nastupili najpoznatiji glazbenici i umjetnici mediteranskih zemalja. L

Predstavljanje novog izdanja "Mediteranskog brevijara", koji je kuća "Garzanti" tiskala sada u 50.000 primjeraka, započelo je u knjižari u sastavu Auditorima u prisutnosti autora, a o sadržaju toga djela prevedenog na 21 jezik, govorili su talijanski pisci Emanuele Trevi i Erri De Luca.

Matvejević je ovo izdanje izmijenio i moglo bi se kazati da je riječ o novoj knjizi u odnosu na onu koju je objavio 1987. u Zagrebu. U novom izdanju zamijenjeno je oko stotinu stranica, odnosno dodane su nove, a pošto Matvejević ne želi da mu "Brevijar" bude veći od 300 stranica, morao je neke isključiti.

Poslije predstavljanja knjige u knjižari, u Auditoriju je održan recital. Dijelove iz knjige čitao je kazališni glumac Omero Antonutti, a mediteransku glazbu izvodio je sastav "Novalia". Riječ je o talijanskom sastavu koji svira s mediteranskim glazbalima, te pjeva glazbu naroda Sredozemlja iz 13. i 14. stoljeća.

(Hina) xst ysd

Pročitajte više