U Rovinju prevaren britanski turist, mijenjao je funte na ulici pa umjesto kuna dobio rublje

(fotografija ne prikazuje događaj iz članka) Ilustracija: 123rf

POLICIJA traga za nepoznatim muškarcem, koji je u Rovinju prilikom mijenjanja novca prevario 76-godišnjeg državljanina Velike Britanije. Policija je utvrdila kako mu je jučer oko 10:15 sati, na Obali Alda Rismonda, prišao nepoznati muškarac koji mu je ponudio razmjenu novca po povoljnijem tečaju. 

Državljanin Velike Britanije pristao je na ponudu te mu je predao nekoliko stotina funti funti, a za što je dobio bjeloruske rublje. Kad se nepoznati muškarac udaljio, oštećeni je shvatio da je prevaren.

Policija traga za osobom koja je oštetila britanskog državljanina za nekoliko tisuća kuna, a radi se o  muškarcu starosti oko 50 godina, visine oko 170 cm, tamne kose, slabije tjelesne građe, koji je bio odjeven u bijelu majicu i tamne hlače.

Policija savjetuje zamjenu novca u mjenjačnicama

Policijska uprava istarska savjetuje građane i turiste da mijenjaju novac u za to ovlaštenim institucijama, odnosno bankama i mjenjačnicama te da ne nasjedaju na pokušaje pomoći "dobronamjernih" osoba. 

Ukoliko netko posumnja da je žrtva prijevare ili ima saznanja o osobi za kojom se traga, policija moli građane da ih se kontaktira na broj 192, dođe osobno u policijsku postaju, a informacije se mogu proslijediti i na e-mail istarska@policija.hr.

Pročitajte više