U SAD-u se sudarila dva zrakoplova, troje poginulo



MALI je zrakoplov zakačio uže kojim je veći zrakoplov vukao jedrilicu u Coloradu jučer, izazvavši nesreću u kojoj je poginulo troje ljudi. Na svu sreću, zrakoplov koji je vukao jedrilicu otkačio ju je netom prije sudara, pa je troje ljudi u jedrilici prošlo bez ozljeda, rekli su iz Ureda šerifa.

Pilot jedrilice vidio je što će se dogoditi i učinio jedino što je mogao – proletio je jedrilicom kroz veliku vatrenu kuglu koja je nastala zbog sudara druga dva zrakoplova.

U zrakoplovu koji je vukao jedrilicu bio je samo pilot, a u manjem zrakoplovu, modela Cirrus SR20 bilo je dvoje ljudi. nije jasno zašto je manji zrakoplov zakačio uže kojim je veći vukao jedrilicu.

Nakon nesreće su dijelovi oba zrakoplova pali na području većem od dva kilometra, zapalivši nekoliko dijelova prerije na Stjenjaku. Sudar se dogodio blizu predgrađa, ali nitko nije nastradao.

Amaterski video snimljen na mjestu nesreće prikazao je jedan od zrakoplova kako zapaljen pada na zemlju. Ured šerifa radi na identificiranju žrtava i neće odati njihov identitet dok ne obavijesti obitelji.

Pročitajte više