U SAD-u uhićen jedan od traženijih bjegunaca koji je iz zatvora pobjegao 1978. godine

Screenshot: YouTube

OSUĐENI ubojica koji je iz zatvora u Ohiou pobjegao 1978. godine tako što je prepilao rešetke i ogradu uhićen je u Minnesoti gdje je radio kao dostavljač novina, javlja NBC News.

Šezdesetšestogodišnji Oscar Juarez bio je među najtraženijim bjeguncima savezne države Ohio već godinama, a tijekom osamdesetih godina čak je nekoliko puta uhićen radi manjih prekršaja. Ipak, zbog činjenice što je koristio drugo ime policija nikada nije uspjela povezati da se radi o jednom od traženijih bjegunaca.

Uhićen je u stanu u Minnesoti, a nije poznato koliko dugo je tu živio. Živio je sam, a koristio je lažno ime. Policiji je rekao da u Minnesoti živi već 20 godina, ali vlasti to tek trebaju ustanoviti.

Iako je i sucu na saslušanju nakon uhićenja dao krivo ime, vlasti ne sumnjaju da se radi upravo o Juarezu jer su se otisci prstiju poklopili s onima koje američke vlasti imaju u bazi.

"Znamo da je tijekom godina živio u nekoliko različitih država. Nije nas jedna stvar dovela na njegov prag, do njega nas je doveo cijeli niz stvari i dobri stari policijski posao", rekao je Pete Elliot, američki maršal zadužen za područje sjevernog Ohioa.

Juarez je služio doživotnu kaznu zbog ubojstva muškarca u barskoj tučnjavi 1975. godine. Tri godine kasnije pobjegao je iz zatvora tako što je prepilio rešetke i zatvorsku ogradu.
 

Pročitajte više